De Star Leidschendam

Plaats: Leidschendam

Woonoppervlakte: 0m2

Perceel: 0m2

Nieuwbouwproject De Star

In de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt i.s.m. de gemeente en woningcorporatie Wooninvest een nieuwe woonwijk ontwikkeld op de grens tussen het natuurgebied de Leidschendammerhout en de snelweg A4, genaamd De Star. Het gezamenlijke doel is om hier een aantrekkelijke, groene en duurzame woonbuurt met een sterke gemeenschappelijke identiteit te ontwikkelen, waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van een mix in sociale en vrije sector woningen.

Aan de hand van het vastgestelde ruimtelijke kader, de zaken die zijn voortgekomen uit de participatie en diverse onderzoeken is het afgelopen jaar een stedenbouwkundig plan gemaakt door het stedenbouwkundig bureau ECHO Urban Design. Tevens is de gemeente gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe bestemmingsplan en aan de hand hiervan is door Wooninvest en WDevelop een eerste aanzet gemaakt tot ontwerpen voor de beoogde woningbouw.

In de huidige plannen is ruimte voor 19 eengezinswoningen, 16 stadswoningen en 3 appartementen in de vrije koopsector. Daarnaast zijn er 30 sociale huur eengezinswoningen en circa 87 sociale huur appartementen voorzien. De mix van sociaal en betaalbaar versus vrije sector sluit perfect aan op de missie & visie van WDevelop!

De verwachting is dat WDevelop in het voorjaar van 2024 met de verkoop van de vrije sector woningen een aanvang zal maken. De start van de bouwwerkzaamheden staat vooralsnog gepland voor het 2e kwartaal van 2025.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele aanbod in zowel bestaande bouw als nieuwbouw? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Interesse?

Bel ons op:

Voorburg

Nootdorp